onsdag 19. januar 2011

Knekkebrød og sånn

Nå holder vi på og lager knekkebrød og frokostblanding her hjemme. Ordentlig sunt og godt!

Knekkebrød:
3 dl havrekli
2 dl sammalt spelt
2 dl store havregryn
2,5 dl sesamfrø
2,5 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 ts salt
7 dl vann
Litt honning om du liker det:)

Bland alt sammen, og la det stå å svelle i omtrent 15 minutter.
Smør blandingen utover et par stekeplater- lurt med bakepapir under!
VIKTIG: Del opp med en pizzaskjærer før steking, dette er nemlig helt umulig etterpå.
Skal stekes i ca én time på 160/70 grader (varmluftsovn), luft ovnen hvert tiende minutt.

Frokostblanding:
Havregryn
Honning
En skje olje (helst ikke olivenolje, den er ikke så veldig god å bruke når det blir for varmt)
Hasselnøtter eller andre ting man liker

Alt blandes sammen og spres på et stekebrett (bruk bakepapir, her også). Skal stå i ca 25 minutter, på 160 grader. Ta ut brettet innimellom og rør litt rundt slik at alt blir stekt.
Denne oppskriften har jeg hentet fra en blogg som heter hjartesmil.

Tips! Fant akkurat ut at man bør passe godt på frokostblandingen når den står i ovnen. Den blir lett for mørk og smaker brent!